Vegán vadas

Igaz, a húst nem helyettesítettem semmivel, de szerintem így is kerek. :)

hozzávalók a mártáshoz:
6 db sárgarépa
3 kicsi fehérrépa
3 kis darab krumpli
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 db babérlevél
1 ek mustár
1 ek ecet
1 kk cukor
vegamix, só
2,5 dl kesudió (előre beáztatva)
késhegynyi fehérbors

hozzávalók a zsemlegombóchoz:
az arányokat itt viccesen adtam meg, mert folyamatosan változtattam, hogy a legjobb legyen az állaga
3 extra vékony szelet kenyér
kevés olaj
23 ek főzőlé/fűszeres víz
10 ek liszt
4 ek zabpehelyliszt
(szárított petrezselyem)

elkészítés:
A kesudiót beáztatjuk pár órára.
A zöldségeket megpucoljuk, összevágjuk, és babérleveles-fűszeres vízben puhára főzzük. Ha kész, a babérlevelet kivesszük, a zöldségeket leszűrjük, és az összes hozzávalóval (a leszűrt kesudióval együtt) összeturmixoljuk egy kelyhes turmixgépben. Annyi főzőlevet öntünk hozzá, hogy kb a zöldségek 3/4 részéig érjen - azaz hogy ne legyen nagyon híg a szósz. Ezzel meg is volnánk.
A maradék főzőlevet fölhasználhatjuk a zsemlegombóchoz - ill. én egyszerűen kenyérből készítettem. A kenyeret apró kockákra vágjuk, kevés olajjal meglocsoljuk, és 2 perc alatt megpirítjuk egy fazékban. Egy másik edényben galuskatésztát készítünk a lisztekből és a főzőléből, majd hozzákeverjük a kenyérkockákat is. Forró, olajos vízbe szaggatjuk a tésztát két kanál segítségével.

Megjegyzések

  1. Szia. Szívesen nézelődök nálad, mert nagyon jókat készítesz. Mi ugyan nem vagyunk vegánok, csak vegák :), de a vadas nagyon népszerű nálunk is. Nálunk így készül: http://elethusnelkul.blogspot.hu/search/label/vadas%20VEG%C3%81N

    VálaszTörlés
  2. Szia! Örülök, hogy tetszik az oldal! :) Körülnéztem én is Nálad, azt hiszem, rendszeres olvasód leszek... :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések