Sacher muffin

Sajnos nem saját szerzemény, de nagyon megéri kipróbálni. Nem sok idő, amíg elkészül, és - számomra legalábbis - abszolút felér egy szelet tortával. :D

Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé
10 dkg margarin
2 tojás
10 dkg cukor (eredetileg 15 dkg szerepel a receptben, de szerintünk így is elég édes)
10 dkg sárgabaracklekvár
15 dkg liszt
1 kk sütőpor

3 ek sárgabaracklekvár
50 g tortabevonó

Elkészítés:
Az étcsokit a margarinnal felolvasztjuk, majd hideg vízbe állítva a tálat, lehűtjük. Mire szükségünk lesz rá, nagyjából ki is hűl.

A tojásokat a cukorral robotgép segítségével habosra verjük, majd hozzáadjuk a 10 dekányi lekvárt és az olvasztott csokit is. Mehet bele a liszt is a sütőporral. Alaposan összekeverjük, hogy sima, egyenletes, lágy legyen a tészta.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

A tésztát muffinpapírokba vagy muffinsütőbe adagoljuk, és 22 perc alatt megsütjük (a biztonság kedvéért végezzünk tűpróbát).

A muffinok tetejére (vékony réteg) lekvárt kenünk és hűtőbe tesszük 10-20 percre.

A tortabevonót megolvasztjuk (esetleg kevés olajat adunk hozzá, hogy sima legyen). A muffinokat elővesszük, és bekenjük őket a csokival.
Ha van türelmünk, még hűthetünk rajtuk, de már fogyaszthatók is. :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések