Kókusztorta
Egy kedves szomszédunk és a fia nagy szívességet tett nekünk, ezért hálából sütöttem nekik ezt a tortát.
hozzávalók:
(a felsorolt mennyiségek egy ötlapos sütihez, vagy egy nagyobb és egy kisebb tortához elegendőek)
a piskótához:
38 dkg liszt
15 dkg cukor
350 ml (növényi) tej
2 cs sütőpor
1 cs van.cukor
9 ek olaj
pár ek lekvár (barack- vagy eperlekvárral a legjobb)
krém:
5,5 ek liszt
7 dl (növényi) tej
8 dkg kókuszvaj
15 dkg porcukor
1 cs van.cukor
10 dkg kókuszreszelék
elkészítés:
A piskóta hozzávalóit csomómentesre keverjük és két részletben egy 18 cm-es tortaformában kisütjük.
A tortaformát, ha nem teflonos, kikenjük kókuszvajjal és jól meglisztezzük, hogy a kész tészta szépen kijöjjön belőle.
A tésztát hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, háromfelé vágjuk.
Közben elkészítjük a krémet: A lisztet és a tejet összefőzzük, míg olyan állaga lesz, mint egy pudingnak. Hagyjuk hűlni. Ha langyos, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és kikeverjük.
Ha elkészült a piskóta és a krém is, összeállítjuk a tortánkat. Az alsó lapot megkenjük lekvárral (akár mehet alá egy vékony rétegben krém is).
Ráhelyezzük a második lapot. Arra kókuszos krém kerül, majd befedjük a harmadik lappal.(Szintén villával egyengettem el a krémet.)
Végül az egész tortát bevonjuk a krémmel, és jöhet a díszítés. (Ha rácsra tesszük a sütit, akkor a krém nyugodtan folyhat az oldalán - utólag összekanalazzuk.)
A kimaradt 2 piskótalapból és krémből pedig magunknak állítottam össze egy kisebb tortát. :)
Tipp: a piskóta le is fagyasztható, így ha kell, csak előkapjuk a fagyasztóból, sütőben megszárítjuk, kihűtjük, és már dolgozhatunk is vele.
Csodásan néz ki ez a torta, kedvet kaptam az elkészítéséhez! Remélem,hogy sikerül!
VálaszTörlésBiztosan sikerülni fog, mert nem nehéz elkészíteni. Jó étvágyat hozzá! :)
Törlés