Hókifli diós töltelékkel (vegán)
Tészta:
500g liszt
250g margarin
1 dl kókuszjoghurt/növényi tejföl, vagy ami van
Töltelékhez:
100g darált dió
100g cukor
Lekvár
2 ek kókuszjoghurt
Hempergetéshez:
100 g porcukor
2 csomag vaníliás cukor (opcionális)
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a joghurtot apránként, hogy egy jol kezelhető, lágy tésztát kapjunk.
Kinyújtjuk kb 2 mm vékonyra.
Nagyméretű (kb 6cm átmérőjű) szaggatóval kiszaggatjuk.
A darált diót összekeverjük a cukorral és kevés kókuszjoghurttal.
A kiszaggatott tésztakörök egyik felét vékonyan megkenjük lekvárral, majd egy kis diókrémet teszünk rá. Végül ráhajtjuk az üres felét. Villával is össze lehet nyomkodni, én ezt most kihagytam.
Sütőpapiros tepsiben, előmelegített sütőben 190 fokon 20-22 perc alatt megsütjük. Még forrón vaníliás porcukorral forgatjuk.


Megjegyzések
Megjegyzés küldése