Hókifli diós töltelékkel (vegán)

 




Ez a hókifli az egyik kedvencünk, de igazság szerint inkább az ünnepekkor kerül elő. Pedig gyorsan megvan, gyerek segítséggel is elkészül egy bő óra alatt. ;) (Sajnos régi recept, a forrást nem tudom.)


Tészta:

500g liszt

250g margarin

1 dl kókuszjoghurt/növényi tejföl, vagy ami van


Töltelékhez:

100g darált dió 

100g cukor

Lekvár 

2 ek kókuszjoghurt


Hempergetéshez:

100 g porcukor

2 csomag vaníliás cukor (opcionális)


A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a joghurtot apránként, hogy egy jol kezelhető, lágy tésztát kapjunk.

Kinyújtjuk kb 2 mm vékonyra.

Nagyméretű (kb 6cm átmérőjű) szaggatóval kiszaggatjuk.

A darált diót összekeverjük a cukorral és kevés kókuszjoghurttal. 

A kiszaggatott tésztakörök egyik felét vékonyan megkenjük lekvárral, majd egy kis diókrémet teszünk rá. Végül ráhajtjuk az üres felét. Villával is össze lehet nyomkodni, én ezt most kihagytam.

Sütőpapiros tepsiben, előmelegített sütőben 190 fokon 20-22 perc alatt megsütjük. Még forrón vaníliás porcukorral forgatjuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések