Egészséges eperfagyi házilag

Jön a jó idő - legalábbis remélem, hogy igazak a hírek -, így itt az ideje a fagylaltozásnak. :)
Rengeteg fagyi receptet olvastam már, vegánt és nem vegánt, de a problémám a legtöbbel az, hogy a krémességet valamilyen boltban előre legyártott alapanyag használatával érik el - ld. (növényi) tejszínek. Márpedig én ezekkel is csínján bánok, így házi fagyit addig nem sokat ettünk. :(
Aztán jött az ötlet, hogy ha már úgyis sok turmixot készítünk, az jó alapanyag egy gyümölcsfagyihoz. Tulajdonképpen a banán adja meg a krémességét.
Így készült ez az eperfagyi is, a már ismertetett eperturmixból.



A turmixot legjobb kisebb műanyag edényekbe pakolni, és a mélyhűtőbe tenni. Kb fél óra hossza után át kell kavarni, majd még egy órára visszatenni.
Így, ha minden jól megy, csak annyira fagy meg, hogy még ne legyen túl kemény, hanem inkább fagyis állagú. Persze ha mégsem így lenne, adunk neki egy kis időt a felengedésre...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések