Bazsalikomos szejtánragu

Éééééés visszatértem! :)
A dolgaink nagyjából a helyükre kerültek, így van lehetőségem egy újabb receptet megosztani - immár az új konyhából.
(Bár képet még nem sikerült készítenem, idővel igyekszem pótolni.)

hozzávalók:
*a Sparban szereztem be
25 dkg szejtánpor = búzasikér
2 nagy fej hagyma
2 dl szója főzőkrém*
3 tk szárított bazsalikom
fél csomag sütőpor
1 tk liszt
2 gerezd fokhagyma
só, vegamix
olaj




elkészítés:
A szejtánport összekeverjük a sütőporral, vegamixszel, kb 1 tk sóval, majd 3-3,5 dl vízzel felöntjük. Ekkor egy gumis tésztát fogunk kapni, amit 4 részre szedünk szét. 10 percig pihentetjük, miközben felforralunk egy jó nagy fazék vizet. Fűszert is szórjunk a vízbe ízlés szerint. Ha forr, beledobjuk a gombócokat, és addig főzzük őket, amíg a tetejére nem jönnek - nagyra nőnek és szinte "kimásznak" az edényből. Ekkor kivesszük őket a vízből és fölszeleteljük. Majd újabb 10 percre még visszatesszük őket a vízbe és tovább főzzük.
Közben a hagymát megpucoljuk, felaprítjuk és olajon+vízen megpároljuk. Amint a szejtán elkészül, kockákra vágjuk és a hagymához adjuk. Sózzuk, és puhára főzzük. A szójás főzőkrémet 1 dl vízzel és a liszttel összemixeljük, majd a bazsalikomot is belekeverjük. A fokhagymát apróra vágjuk/összenyomjuk, és a főzőkrémmel együtt a szejtánra öntjük. Ha kell, még sózzuk. Összerottyantjuk még egyszer, és ezzel el is készült.
Galuskával tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések