Diós-banános muffin karamellával

A múltkorjában egy gyors sütit szerettem volna összedobni, ekkor jutott eszembe a muffin. Az alapreceptet Magdinál találtam, amit átdolgoztam banános-diós-karamellás változattá.

hozzávalók: 11-12 db-hoz
1 csésze = 2 dl

1 cs. liszt
1 cs. teljes kiőrlésű liszt (nálam 3/4 csésze búza + 1/4 zab)
fél csomag sütőpor
fél banán apró kockákra vágva
fél cs. cukor (fele barna, fele sima)
picivel több mint 1 cs. víz
1 nagy marék dió összedarabolva
a tetejére porcukor

elkészítés:
Minden hozzávalót összekeverünk csomómentesre, majd muffinformába adagoljuk. (Muffinnál alapszabály, hogy csak kb 2/3-ig tesszük tele a formát, hogy legyen hely a tésztának "nőni".) Egy tepsibe sorakoztatjuk őket, és 160°C-on 25 percig sütjük - vagy amíg már majdnem 100%-osan átsült a tészta. Ekkor kikapkodjuk őket a tepsiből, egy rácsra tesszük, és mindegyik tetejét megszórjuk porcukorral (azért veszem ki a tepsiből, hogy a mellé szóródó cukor ne égjen a tepsibe). Felkapcsoljuk a gázt 200°C-ra, és néhány perc alatt hagyjuk, hogy a cukor rákaramellizálódjon. Ha ez megvan, el is készültünk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések