Vegán bolognai makaróni

Kedves Kolléganőm, Orsi hozta ezt a receptet Cinque Terréből, Olaszországból. Illetve a húsos, eredeti, olasz bolognai mártás elkészítését mesélte el nekik egy ottani idős néni. Azóta ők mindig így készítik a makarónit, és én is sokszor fogom, mert nagyon finom. :)


hozzávalók:
15 dkg szójagranulátum
2 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olaj
4 db sárgarépa
egy kisebb zeller 1/4 része
1,5 dl víz
1 ek bazsalikom
1/4 ek oregano (lehet több is)
1 csapott ek só
1,5 dl paradicsompüré (lehet több is)
5-6 dl víz
besamelmártás (1 ek kókuszvaj, 2 ek liszt, 2 dl növ.tej)
pirospaprika

elkészítés:
Ilyen méretűnek kell lennie a répának és a zellernek
A hagymákat megpucoljuk és apróra vágjuk, majd olajon elkezdjük megpirítani a szójagranulátummal együtt. Hozzáadunk 1,5 dl vizet is. A répát és a zellert aprítógépben összevágjuk, majd hozzáadjuk a szójás alaphoz. Azután a paradicsompürével és a maradék vízzel felhígítjuk. Elkészítjük a besamelmártást - a vajat és a lisztet a tejjel simára keverjük, és habzásig melegítjük. Amikor kellően megpuhult minden, a besamelmártást és a fűszereket is hozzáöntjük.
Összerottyantjuk, és ezzel el is készült a bolognai alap. Makaróni vagy más tésztával tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések