Zserbós rakott palacsinta

A palacsinta állandó kedvencünk, és most vendégváráshoz is ezt készítettünk (kétszer is). No nem a "hagyományos" verziót, hanem rakott palacsintaként. Azért kapta a "zserbós" nevet, mert lekvár, mandula(vagy dió) és csokoládé adja a tölteléket.
A tészta a jól bevált receptünk alapján készült.



hozzávalók: 6 főre
27 dkg liszt
3 dkg zabpehelyliszt
4 dkg kukoricaliszt (ez adja meg a színét, helyettesíthető pl sima liszt és zabpehelyliszt keverékével)
1 ek cukor
csipet só
1 csomag van.cukor (ki is maradhat)
1 ek növényi tejpor
0,5 liter (szóda)víz + sütés előtt még kb fél deci (elég sűrű lesz a tészta, ahogy áll, mert beszívja a zab a vizet, ezért szoktam sütés előtt leellenőrizni az állagát, és általában kell még hozzá víz)
2 ek olaj

1 kis üveg (eper)lekvár

fél liter növényi tej
1 csomag étcsokoládé pudingpor
3 ek barna nádcukor

kb 1,5 dl mandula vagy dió - ledarálva

elkészítés:
A tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd a szokásos módon palacsintasütőben kisütjük.
A pudingport csomómentesre keverjük a tejjel és a cukorral, majd folyamatos kevergetés mellett forrásig főzzük.

Egy kerek tálba (én jénai üvegtálat használtam) rakjuk a rétegeket:
palacsinta
megkenjük csokoládépudinggal, megszórjuk őrölt mandulával
palacsinta következik
megkenjük lekvárral
És ezt addig folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók, a lényeg, hogy úgy osszuk el, hogy a tetejére egy réteg puding kerüljön, amit megszórhatunk mandulával, és díszíthetjük eperrel.

Az eper és a csokoládé nagyon jó párost alkot, pár perc alatt elfogyott a desszert. :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések