Téli gyümölcssaláta

Ilyenkor télen is szeretünk sok gyümölcsöt enni, és a rengeteg kifacsart narancson, meg a darabonként elfogyasztott almán kívül néha saláta is készül. :) Mostanában rendszeresen áztatunk be diót, amit a gyümölcsös reggeli mellé eszünk, és ebbe a salátába is jutott belőle.

hozzávalók:
egy marék áztatott dió
alma-mandarin-banán

elkészítés:
Egy gyümölcssaláta elkészítése nem igényel különösebben sok instrukciót, hiszen minden kiválasztott gyümölcsöt megmosunk, földarabolunk, és egy tálban összekeverjük őket.
Pár szót írnék viszont a dióról: éjszakára szoktunk egy marék diót beáztatni egy bögrébe. Reggelre a leve szép barnás színű lesz. Ezt le kell önteni róla, majd jól átöblíteni tiszta vízzel. Ezután hozzákeverhetjük a salátához, vagy ehetjük mézes kenyér, illetve gyümölcsök mellé.

Azért érdemes az áztatást választani, mert így sokkal könnyebben meg tudjuk emészteni ezt az olajosmagot - még azok is, akik egyébként érzékenyek rá.

Azoknak, akik vegetáriánusok, szükséges figyelniük az elegendő mennyiségű fehérje és más olyan tápanyagok bevitelére, amikhez a húsok fogyasztásával juthatnának, a nőknek pedig még a kálciumra is (a csontritkulás miatt). A dió nagy mennyiségben tartalmazza mindezeket, ezért érdemes gyakran fogyasztani. :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések