Bounty pohárkrém


Ez a desszert roppant hamar elkészül, csak egy kis időt kell szánni a kihűtésre. Viszont ugyanilyen hamar el is fogy... :)

Hozzávalók: 
1 csomag kókuszos pudingpor
1 csomag (mandulás) étcsokoládé pudingpor
1 liter növényi tej
2.5 ek barna nádcukor (illetve ízlés szerint)
2 ek kristálycukor (illetve ízlés szerint)
csipet só
kb 10 dkg háztartási keksz
kókuszreszelék

Elkészítés:
Megfőzzük először a csokoládés, majd a kókuszos pudingot: Csomómentesre mixeljünk fél liter tejet egy csomag mandulás csokoládé pudingporral és barna nádcukorral, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg forrni nem kezd. Ekkor egy nagy üvegtálba öntjük és állítva teszünk bele annyi kekszet, hogy mindenhová jusson. Kicsit hűlni hagyjuk. Ezután a kókuszos pudingporral és 2 evőkanálnyi fehér kristálycukorral keverek össze fél liter tejet (azért nem barnacukrot használok, hogy ne színezze el). Ugyanúgy, mint a másikat, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg forrni nem kezd. Ha bugyog, nagyon óvatosan, lassan öntöm a másik puding tetejére úgy, hogy ellepjen minden kekszet. (Ha gyorsan öntjük, összekeveredhet a másik pudinggal.)

A tetejére kókuszreszeléket szórunk, és kihűtjük. Hűtve tálaljuk. 


Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések