Kakaós csiga és diós csiga

Ez a recept még májusban került elém, és akkor sütöttem meg életem eddigi azt hiszem legjobb kakaós és diós csigáját. Amint elmúlik a forróság, megismétlem. :)



Hozzávalók:
3 dl növényi tej
2 ek cukor
5 dkg élesztő
60 dkg liszt
10 dkg olvasztott margarin
fél teáskanál só
1 tojás
6 ek cukor
5 dkg kakaópor
5 dkg margarin
6 ek cukor
5 dkg durvára darált dió
5 dkg margarin
1 tojás a tetejére

Elkészítés:
A tejbe belekeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk felfutni.
Ezután a liszthez adjuk a felfutott élesztőt, vajat és 1 tojást. Így lágy tésztát kell kapnunk eredményül.
40 percig kelesztjük.
Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd megkenjük olvasztott vajjal.
A cukrot és a kakaót, illetve a cukrot a dióval összekeverjük és egyenletesen elosztjuk a tésztán.
Szorosan feltekerjük.
1,5 - 2 centinként felvágjuk, a kapott csigákat sütőpírral bélelt tepsibe fektetjük és kicsit ellapítjuk. 20 percig pihentetjük.
Megkenjük tojással, és 200 °C-ra előmelegített tepsiben kb 15 percig sütjük.


A recept innen származik.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések