Egyszerű tepsis padlizsán

Tegnap este vacsorára valami finomat szerettem volna gyorsan összedobni. Mivel volt itthon padlizsán, gondoltam megsütöm és azt esszük szendvicsfeltétként.
Kicsit megbolondítottam, de így sem telt több időbe az egész művelet, mint 10-15 perc.
Ilyen lett :)



Hozzávalók:
1 db padlizsán
2 nagy gerezd fokhagyma
néhány szem koktélparadicsom
olaj


Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 190-200 fokra.

A padlizsánt mossuk meg, és vékony szeletekre vágjuk fel hosszában.
Egy bögrébe öntsünk olajat és mártsuk bele a padlizsánszeleteket, hogy mindenhol érje olaj.
Fektessük őket tepsibe. Nekem egyetlen padlizsán ily módon ki is töltötte a gáztepsit.
Ha marad olaj, nem baj, csorgassuk a padlizsánra, annál szaftosabb lesz.

A fokhagymát pucoljuk meg, vágjuk mindkettőt 4-5 darabra és szórjuk a padlizsánra.
A paradicsomot is mossuk meg, felezgessük el és szintén tegyük a tepsibe.

Sózzuk meg az egészet és süssük néhány percig, míg a padlizsán megpuhul. Ha van még 1-2 percünk, akkor fordítsuk meg a padlizsánt és a másik oldalát is süssük rövid ideig.

Fogyasszuk (paradicsom)salátával és teljes kiőrlésű kenyérrel, de akár ebédként is el tudom képzelni mondjuk rizs mellé.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések