Vegán zöldségkrémleves

Nagyon egyszerű őszi leves, jól esik ebben a hűvös időben. Aki szereti a becsinált levest és a vadas szószt, az nem fog csalódni, szerintem ez a leves a kettő között van félúton. :D
Gyerekkoromban az egyik nagymamám nagyon hasonló levest készített, amit úgy ettünk, hogy beleaprítottuk a kenyeret, és jó ázottan kanalaztuk a sűrű lével együtt. Most én is nosztalgiáztam. ;)


hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
4 sárgarépa
1 fehérrépa
3 ek olaj
1 ek liszt
1 ek só
1 mk fehérbors
60 g tofu
fél citrom leve

elkészítés:
A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk, és olajon pirítjuk 2 percig. Ahogy pirul a hagyma, fantasztikus illat árad a konyhában.
Ezután rászórjuk a lisztet, és további 2 percig folytatjuk a pirítást folyamatos kevergetés mellett.
Közben 1,3 - 1,5 liter vizet forralunk, amit az idő leteltével ráöntünk a zöldségekre. Sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Ha ez megtörtént, akkor levesszük a tűzhelyről, és a tofut is hozzáadjuk, illetve beleöntjük a citrom levét. Botmixerrel pépesítjük.
Ha lágy, krémes állagot öltött, akkor már csak annyi a dolgunk, hogy összeforraljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések