Szejtán paradicsommártással és galuskával

Úgy tűnik, szejtánból nem tudtam eleget lefagyasztani, maradt még 1,5 adag, így újra felhasználtam, ami a vadasból megmaradt. A célom az volt, hogy egy gyerekkori ízt felidézzek. Anyukámnak örömmel meséltem, hogy milyen finom lett végül, mire kiderült, hogy az eredeti recept is meglett volna. Sebaj, így legalább megmaradt az alkotói izgalom. ;)
Ha pedig van elrakva szejtánunk, és csak ki kell olvasztani, akkor 20 perc alatt kész is az ebéd.




A galuskához:
3 ek liszt
1 tojás
víz, ha szükséges


A paradicsommártáshoz:
2 csapott ek liszt
1 ek kókuszzsír
3 dl paradicsomlé
só, bors, őrölt szerecsendió

elkészítés:
A galuskát a szokott módon készítjük - a tojást összekeverjük sóval és a liszttel, majd forró sós vízbe szaggatjuk. Amikor átfőtt, leszűrjük, olajban megforgathatjuk.

A szejtánt is elkészítjük.

A paradicsommártás is egyszerű: a lisztet összekeverjük a kókuszzsírral, majd melegíteni kezdjük. Amikor habzik, hozzáadjuk a paradicsomlevet és fűszerezzük. Összeforraljuk.
Ez a mártás elég sűrű lesz, több paradicsomlével is készíthetjük. Nekem így volt tökéletes. :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések