Vegán gombás-rizses káposzta
Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta
1 nagy bögre rizs
500 g gomba
2 közepes fej hagyma
Kb 6 dl paradicsomlé, ha lehet, kicsit sűrűbb fajta
Sok-sok (szárított) kapor
Só
Olaj
Elkészítés:
A rizst feltettem főni 2.5-szeres sós vízben.
A káposztát egy kicsit kinyomkodtam, (de nem mostam meg) majd egy fazékba tettem, kevés olajjal meglocsoltam és fedő alatt piritottam, paroltam egy kicsit.
A hagymat apróra vágtam, és kevés sóval és olajjal megpiritottam, majd a káposztához kevertem.
A gombát apróra vágtam, és serpenyőben egy kevés olajon dinszteltem.
A káposztához kevertem jó sok kaprot, majd hozzáadtam az elkeszult rizst és a gombát.
Végül egy tepsibe öntöttem, elegyengettem, a tetejére házi paradicsomlevet locsoltam.
Nem tettem rá fóliát, hiszen már minden puha volt, csak kicsit össze kellett sulniuk. Előmelegített 200 fokos sütőben sütöttem, amíg a paradicsom még nem szikkadt a tetején kellően (Kiderult, hogy a sütőm hofokszabalyzoja nem megbízható, úgyhogy másnak talán a 180 fok is elég...)
Látható, hogy nem soztam meg külön mindent, a káposzta is eleve sós. Tökéletes lett így. A kaportol enyhén édeskés, a kaposzta savanyúsága is pont elég, de nem túl intenzív volt.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése