Vegán, gluténmentes Snickers torta - sütés nélkül
Steiner Kristóf receptje szerint már többször készítettem ezt a nasit. Szerintem őrülten finom, és ugyanilyen egyszerű elkészíteni :) A legnagyobb vesződség a datolya kimagozásával van.
Az eredeti recepten annyit változtattam, hogy dupla adag krémet és mázat teszek rá, nekem így jobban bejött. Ezt a változatot mutatom.
Ja, a fenti képen pedig egy gluténmentes -vegán sütistál van, a Raffaello golyó receptje itt van.
Tehát hozzávalók a snickers szelethez:
Fél csésze zabpehely
fél csésze kesudió
fél csésze mandula
Fél csésze kókuszreszelék
4 evőkanál juharszirup
8 evőkanál mogyoróvaj
2 csésze (aszalt) datolya (nekem 2 kis tálcás)
2 csésze pörkölt földimogyoró
egy tábla csokoládé
8 evőkanál növényi tej
Csipet só
Késes aprítóban vagy darálógépben apróra őröljük a zabpelyhet, kesudiót, mandulát és a kókuszreszeléket.
Összekeverjük őket, majd hozzáadunk 1 evőkanál juharszirupot és két evőkanál mogyoróvajat. Összedolgozzuk. Ha túl száraz (nekem rendszerint az), adunk hozzá kevés vizet, hogy bele tudjuk nyomkodni egy tepsi vagy valamilyen sütőforma aljába. Félretesszük.
2 evőkanál mogyoróvajat, 2 evőkanál juharszirupot és a kimagozott datolyát késes aprítóban vagy egy erős turmixszal simára turmixoljuk. Ha morzsás, ebbe is tehetünk kicsi vizet, hogy krémes legyen.
A magos alapra simítjuk, megszórjuk pörkölt mogyoróval, és ismét félrerakjuk.
A csokoládét kockákra törjük, hozzáadunk kettő evőkanál mogyoróvajat és azt a néhány evőkanál növényi tejet. Addig melegítjük, amíg folyékony nem lesz. Vagy egyszerűsíthetünk rajta: ha forró növényi tejjel locsoljuk meg a csokoládét, akkor egy tálban egyszerűen kikeverhetjük.
Ezzel meglocsoljuk a mogyorós réteget, és készen is vagyunk. Tálalásig hűtőben, esetleg mélyhűtőben tároljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése