Káposztás nokedli (gluténmentes, vegán)
Mostanában nagyon jól esik a savanyúkáposzta, a nokedli pedig gluténmentesen is a kedvencek között maradt, így készült káposztás nokedli. Aztán vásárlás közben jött az ötlet, hogy talán egy kis virsli is mehetne bele. Nagyon finom lett!
60 dkg savanyú káposzta
2 nagy fej lilahagyma
1 zacskó (4 db) vegán, gm virsli
Só, olaj
5 dkg zabpehelyliszt
25 dkg gluténmentes liszt (Aldi márkás)
2.5 dl víz
3 ek lenmag
Kevés kurkuma
Fél ek só
Először a nokedlit készítettem el: a lenmagot ledaráltam kávédarálón, és egy bögrében annyi vizet öntöttem rá, hogy ellepje. Elkevertem. Néhány perc alatt szépen sűrűsödik: mire a lisztek megvannak, ez is kész.
A liszteket összekevertem a sóval, kurkumával, és a lenmagos zselével. Végül a vizet adagoltam lassan, de pont jó volt a 2.5 dl, szép nokedli állaga lett.
Sós, forrásban lévő vìzbe szaggattam, és leszűrtem, amint mind feljött a tetejére.
A virsliket 2 perc alatt megfőztem, majd karikákra vágtam és egy nagy serpenyőben megpirítottam. Félretettem.
A hagymákat megpucoltam, vékony karikákra vágtam, és szintén megdinszteltem kevés olajon az előbb használt nagy serpenyőben.
Közben a savanyú káposztát összevágtam, hogy ne legyenek túl hosszú szálak, és a hagymához kevertem. Fedő alatt - gyakori keverés mellett - pirítottam őket.
Pár perc múlva a nokedlit is hozzákevertem.
Csodásan színes étel lett, a lilahagyma nagyon jól áll a káposztának.



Megjegyzések
Megjegyzés küldése