Káposztás nokedli (gluténmentes, vegán)

 


Mostanában nagyon jól esik a savanyúkáposzta, a nokedli pedig gluténmentesen is a kedvencek között maradt, így készült káposztás nokedli. Aztán vásárlás közben jött az ötlet, hogy talán egy kis virsli is mehetne bele. Nagyon finom lett!


60 dkg savanyú káposzta

2 nagy fej lilahagyma

1 zacskó (4 db) vegán, gm virsli

Só, olaj


5 dkg zabpehelyliszt

25 dkg gluténmentes liszt (Aldi márkás)

2.5 dl víz

3 ek lenmag

Kevés kurkuma

Fél ek só


Először a nokedlit készítettem el: a lenmagot ledaráltam kávédarálón, és egy bögrében annyi vizet öntöttem rá, hogy ellepje. Elkevertem. Néhány perc alatt szépen sűrűsödik: mire a lisztek megvannak, ez is kész. 

A liszteket összekevertem a sóval, kurkumával, és a lenmagos zselével. Végül a vizet adagoltam lassan, de pont jó volt a 2.5 dl, szép nokedli állaga lett.

Sós, forrásban lévő vìzbe szaggattam, és leszűrtem, amint mind feljött a tetejére.

A virsliket 2 perc alatt megfőztem, majd karikákra vágtam és egy nagy serpenyőben megpirítottam. Félretettem.

A hagymákat megpucoltam, vékony karikákra vágtam, és szintén megdinszteltem kevés olajon az előbb használt nagy serpenyőben.

Közben a savanyú káposztát összevágtam, hogy ne legyenek túl hosszú szálak, és a hagymához kevertem. Fedő alatt - gyakori keverés mellett - pirítottam őket.

Pár perc múlva a nokedlit is hozzákevertem.

Csodásan színes étel lett, a lilahagyma nagyon jól áll a káposztának.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések