Kókuszos házi granola (gluténmentes, cukormentes, vegán)
Gasztroajándéknak is beillik ez a házi granola.
Köszönet az eredeti receptért.
Hozzávalók:
75 g dió
60 g kesudió
30 g kókuszchipsz
50 g kókuszreszelék
100 g zabpehely
40 g olvasztott kókuszolaj
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra.
A diákat aprítógépben aprítsuk durvára.
Keverjük hozzá a kókuszchipszet, a kókuszreszeléket és a zabpelyhet, majd adjuk hozzá a folyékony állagú kókuszolajat és keverjük jól át.
Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit, majd halmozzuk rá az összekevert müzlit, simítsuk el, majd süssük kb. 6-8 percig, míg enyhén el nem kezd pirulni, majd vegyük ki a sütőből, forgassuk át egy lapáttal, majd süssük további 6 percig, míg enyhe színt nem kap.


Megjegyzések
Megjegyzés küldése