Kókuszos házi granola (gluténmentes, cukormentes, vegán)

 


Gasztroajándéknak is beillik ez a házi granola.

Köszönet az eredeti receptért.


Hozzávalók:

75 g dió

60 g kesudió

30 g kókuszchipsz

50 g kókuszreszelék

100 g zabpehely

40 g olvasztott kókuszolaj


Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra.

A diákat aprítógépben aprítsuk durvára.

Keverjük hozzá a kókuszchipszet, a kókuszreszeléket és a zabpelyhet, majd adjuk hozzá a folyékony állagú kókuszolajat és keverjük jól át.

Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit, majd halmozzuk rá az összekevert müzlit, simítsuk el, majd süssük kb. 6-8 percig, míg enyhén el nem kezd pirulni, majd vegyük ki a sütőből, forgassuk át egy lapáttal, majd süssük további 6 percig, míg enyhe színt nem kap.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések