Variációk leveles tésztára: Köménymagos leveles pogácsa, Mustáros-gabonakolbászos táska, Pizzás kifli
Egyik este meg akartam lepni a férjemet, és egy csomag leveles tésztából háromféle finomságot sütöttem. Lássuk, miket. :)
1. Köménymagos pogácsa
2. Mustáros-gabonakolbászos táska
3. Pizzás kifli
hozzávalók:
1 csomag gyorsfagyasztott leveles tészta
1 kisméretű tojás
köménymag
só
mustár
Vegafarm Gabonakolbász
pizzakrém - házi, vagy készen kapható tubusos, bolti
szezámmag
1. Köménymagos pogácsa
2. Mustáros-gabonakolbászos táska
Kb 20-25 perc alatt megsütöttem őket.
1. Köménymagos pogácsa
2. Mustáros-gabonakolbászos táska
3. Pizzás kifli
hozzávalók:
1 csomag gyorsfagyasztott leveles tészta
1 kisméretű tojás
köménymag
só
mustár
Vegafarm Gabonakolbász
pizzakrém - házi, vagy készen kapható tubusos, bolti
szezámmag
1. Köménymagos pogácsa
Ez a leggyorsabb a három közül. A tészta egyharmadát levágtam, lisztezett deszkán kinyújtottam fele vastagságúra, megkentem tojással, felvágtam négyzetekre, majd megszórtam köménymaggal és kevés sóval.
Sütőpapírt tettem egy gáztepsibe, és elkezdtem belepakolni a kis "pogácsákat".
Késsel felosztottam 5 részre. Mindegyik téglalap egyik felét megkentem mustárral és megszórtam elmorzsolt kolbásszal. A másik felét függőlegesen bevagdostam, 3-4 csíkot kapott, majd ezt a felét ráhajtottam a másik felére és a szélüket jól összenyomtam.
Megkentem tojással, és a tepsibe helyeztem őket.
3. Pizzás kifli
A maradék tésztát kör formájúra nyújtottam, szintén elég vékonyra. Csillag formában fölvágtam, azaz először függőlegesen, majd vízszintesen, végül az átlók mentén. Így nyolc háromszöget kaptam, amiket megkentem pizzakrémmel, feltekertem, így kifli formájúak lettek. A tetejüket megkentem tojással, majd megszórtam szezámmaggal.
Tepsibe raktam, pont elfért az összes tészta egymás mellett.
Kb 20-25 perc alatt megsütöttem őket.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése