Szejtán paradicsommártással és galuskával

Úgy tűnik, szejtánból nem tudtam eleget lefagyasztani, maradt még 1,5 adag, így újra felhasználtam, ami a vadasból megmaradt. A célom az volt, hogy egy gyerekkori ízt felidézzek. Anyukámnak örömmel meséltem, hogy milyen finom lett végül, mire kiderült, hogy az eredeti recept is meglett volna. Sebaj, így legalább megmaradt az alkotói izgalom. ;)
Ha pedig van elrakva szejtánunk, és csak ki kell olvasztani, akkor 20 perc alatt kész is az ebéd.
Ha nincs időnk a szejtánra, pirítsunk helyette egy darab tofut felszeletelve, kicsit megfűszerezve.




A galuskához:
1/2 kg liszt
2 tojás
1 csapott ek só
Kb 4- 4.5 dl víz


A paradicsommártáshoz:
3 csapott ek liszt
2 nagy ek kókuszzsír
9 dl paradicsomlé
só, bors, őrölt szerecsendió

elkészítés:
A galuskát a szokott módon készítjük - a tojást összekeverjük sóval, a liszttel és a vízzel, majd forró sós vízbe szaggatjuk. Amikor átfőtt, és feljött a víz tetejére, még adunk neki pici időt, majd leszűrjük, és olajban megforgathatjuk.

A szejtánt is elkészítjük.

A paradicsommártás is egyszerű: a lisztet összekeverjük a kókuszzsírral, és  melegítjük. Amikor habzik, hozzáadjuk a paradicsomlevet és fűszerezzük. Összeforraljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések