Vegán csicseriborsó pörkölt galuskával
Nagyon-nagyon finom lett, már rég főztem csicseripörköltet.
Az Eleki Életmódközpont szakácskönyve adta az ötletet.
A pörkölthöz:
3 doboz (3x netto 240g) konzerv csicseriborsó
4 fej hagyma
Ételízesítő
1 kis konzerv sűrített paradicsom
Őrölt köménymag
Fokhagyma granulátum
Pici bors
2 kicsi babérlevél
Olaj
Néhány kanálnyi a nokedli főzőlevéből
A nokedlihez:
Olaj, só a főzővízbe
10 dkg teljes kiőrlésű tönķölyliszt
10 dkg zabpehelyliszt (azaz zabpehely ledarálva)
30 dkg fehérliszt
Kevés kurkuma
Ételízesítő
1 ek olaj
Fél liter víz
A pörkölthöz a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a paradicsomot és a fűszereket, majd a csicseriborsót. Kis főzőlé is mehet rá a nokedliről.
Ezután még kb 10 percig főzzük.
A nokedlihez minden hozzávalót összekeverünk a fél liter vízzel, majd forrásban lévő sós, olajos vízbe szaggatjuk. Én a tésztát egy vágódeszkára adagoltam 3 részletben, és onnan késsel szaggattam a vízbe.
Miután feljönnek a víz felszínére, még 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük, és olajjal átkeverjük, hogy ne ragadjon össze.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése