Kapros tepsis burgonya (gluténmentes)
Gyerekkorom nagy kedvence, és végül sikerült tejtermék felhasználása nélkül elkészítenem! Az eredeti recept szerint anyukám elmondása alapján önálló vegetáriánus fogasként is megállja a helyét salátával, de mi általában fasírt mellé fogyasztjuk. Aki szereti a kaprot, nem fog csalódni! :)
Kb 1.5 kg krumplit megfőzünk héjában, majd meghámozzuk és kb fel cm vastag karikákra vágjuk - de a vastagság ízlés dolga. Anyukám általában vastagabbra vágta.
360 g natúr tofut (de lehet ízesített is, ha nem tul intenziv a fűszerezése) kevés vízzel és sóval, 2 kisebb fej hagymával, 4-5 tojással és kevés olajjal simára turmixolunk.
Rengeteg kaprot teszünk hozzá - mivel most friss nem volt, egy csomag szárítottat használtam.
Ezt az öntetet locsoljuk a krumplira.
Egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal, beleteszünk egy sor krumplit, öntünk rá a szószból, jön újabb sor krumpli, majd szósz, míg elfogy mindkettő.
Alufóliával lefedve sütjük kb 220 fokon, míg kezdenek összesülni. Végül levesszük a fóliát és kicsit megpirítjuk a tetejét.
Csodás illat fogja belengeni a konyhát, megéri kipróbálni. :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése