Falafel (vegan)
Nálunk a falafel nagy kedvenc, tepsiben sült édesburgonya, saláta és hummusz kísérője.
A recept az Eleki Életmódmódközpont szakácskönyvéből származik.
Lássuk, mi kell hozza:
30 dkg konzerv csicseriborsó
1 hagyma apróra vágva
1 csokor friss petrezselyemzöld aprítva
Fél teáskanál őrölt koriander
4 evőkanál olaj
2 evőkanál őrölt lenmag
3 gerezd préselt fokhagyma
Fél teáskanál őrölt római kömény
Egy-két evőkanál víz
Aprítógépben finomra daráljuk a csicseriborsót, majd az összes hozzávalóval összegyúrjuk és fél óráig pihentetjük.
Azután olajos kézzel golyókat formálunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsiben 170 fokon sütjük 20-30 percig.
Sütés közben meg kell fordítanunk, hogy minden oldala pirosra süljön.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése