Gluténmentes, vegán somlói
Krémes desszertnek készült az ünnepi asztalra ez a mentes somlói. A diós piskóta is saját recept. Mazsola nélkül, mert mi így szeretjük. :)
A lenti adag 2 nagy tálhoz is elég, ezért én a piskóta felét lefagyasztottam és fél adag szószt főztem.
Piskóta hozzávalói:
200g Miklos' univerzális liszt
1/2 csomag sütőpor
Csipet só
80g darált dió
80g porcukor
175g olvasztott margarin
1 dl víz
2 nagy ek (alma)lekvár - bármilyen jó, az alma semlegesebb ízű, de a csokiszósz mellett a málna sem érződik ki a tésztában
A csokiszósz hozzávalói:
2 l növényi tej
4 csomag csokipuding
30 dkg cukor
Csipet só
40 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A piskótával kezdünk: a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedveseket, és (akár kézi robotgéppel) keverjük 1-2 percig.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt átsül. A tepsi mérete 23x32 cm, hiszen nem kell, hogy magas legyen a tészta.
Hagyjuk picit hűlni, majd felkockázzuk.
Közben megfőzzük a pudingot a szokásos módon, és ha besűrűsödött, akkor hozzáadjuk a tábla csokikat. Szerintem így lesz igazán csokis, ezzel a mennyiséggel, de ki hogy szereti.
Végül egy tálba rakjuk- egy sor tészta, egy kis darált dió, és egy adag csoki. A tetejére mehet növényi tejszínhab, de anélkül is teljes az élmény. ;)


Megjegyzések
Megjegyzés küldése