Brokkolis tészta

Anyukám szokta készíteni ezt a tésztát, és nagyon szeretjük. Nemrég én is ezt főztem,  és mivel az arányokat leírtam, most ez is megosztásra kerül. ;)
 
hozzávalók:
500 g durum száraztészta (szarvacska, orsó vagy penne...)
500 g brokkoli
7 dl paradicsomlé
3 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
bazsalikom, majoranna (számomra az oregánó túl erős, de aki szereti, az tehet bele azt is)
7 dkg kesudió

elkészítés:
1. A tésztát sós, olajos vízben kifőzzük.
2. A brokkolit apró rózsákra szedjük, és forró gőz fölött egy párolóedényben megpároljuk.
3. A hagymát megpucoljuk, fölkockázzuk, és vízen és olajon megpároljuk. Ha üveges, ráöntjük a paradicsomlevet, és fűszerezzük. Összerottyantjuk. A végén adjuk hozzá a fokhagymát, hogy az íze ne "tűnjön el".
4. Elkészítjük a tetejére a mártást: a kesudiót kb 1,5 dl-nyi vízzel és kevés sóval összeturmixoljuk, hogy egy közepesen sűrű öntetet kapjunk.
5. A tésztát vagy összekeverjük a paradicsomszósszal és a brokkolival, vagy rétegezzük. Ha rétegezzük, szépen sorban rakjuk egymásra a tésztát, a brokkolit, leöntjük a paradicsomszósszal, és így tovább. A tetejére végül a kesus öntet kerül.
6. 170°C-on összesütjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések