Görög gyümölcsleves


Ezt a receptet azért osztom meg, mert ugyan romlékony egy leves, de nagyon finom. :) Szóval akkor főzzük, ha max. 2 napon belül elfogyasztjuk.

Így tél végén a fagyasztott gyümölcsök jó szolgálatot tesznek, sajnos nem sok friss vitaminforrás érhető el. Azonban a fagyasztás a legkíméletesebb tartósítási mód (még az aszalásnál is sokkal kíméletesebb, hiszen a vitaminok átlagosan 95%-a megmarad), így segítségükkel hatékonyan erősíthetjük immunrendszerünket, védekezhetünk a fertőzések, influenzás megbetegedések ellen.
Persze csak ha nem főzzük ki őket a növényekből. :)
Ez a leves is egyfajta nyers leves, ezért jó vitaminforrás.

hozzávalók:
1 közepes doboz ananászkonzerv
kb 20 dkg mirelit vegyes erdei gyümölcs
kb 15-20 dkg őszibarack (fagyasztott vagy befőtt)
mirelit málna
nádcukor ízlés szerint
csipet só
2 liter növényi tej
1 cs. vaníliás pudingpor
5 dkg kesudió

elkészítés:
A pudingot a szokásos módon elkészítjük annyi kivétellel, hogy nem fél liter, hanem 1 liter növényi tej hozzáadásával főzzük meg, így hígabb lesz. Ha elkészült, kicsit hagyjuk hűlni.
Majd felöntjük 1 liter vízzel (előzőleg felforralhatjuk a vizet, így kevésbé lesz romlékony a levesünk), és hozzáadjuk a gyümölcsöket, a csipet sót, édesítjük. (Én a befőttek levét nem öntöttem a levesbe, mert eléggé cukrozottak, és elég az az édesítés, amennyit mi hozzáadunk.) A levéből kiveszünk egy-két decinyit, és összeturmixoljuk a kesudióval. Így egy tejszínes krémet kapunk, amit a leveshez adagolunk. Összekeverjük a levessel, amit hűtőben tárolunk tálalásig.

Megjegyzés:  A gyümölcsök mennyiségét és arányát ízlés szerint változtathatjuk. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések