Diós sült
E
recept kapcsán ismertem meg a szárzellert még pár éve, és mondhatom, nagyon jóban
lettünk. ;) Nagyon kellemes az aromája, finom volt a belőle készített
étel is: ez a "sült" véleményem szerint teljes mértékben kiváltja a
húst...
hozzávalók:
"fasírtalap:"
22 dkg darált dióféle (én most 15 dkg diót és 7 dkg kesudiót használtam)
1 szárzeller
fél szál póréhagyma
8 dkg zsemlemorzsa
1 ek fűszer (bazsalikom, kakukkfű, zsálya, borsikafű, rozmaring...)
1 dl víz
1 ek kókuszvaj
töltelék:
1 gerezd fokhagyma
só
só
elkészítés:
1. Apróra vágjuk össze a szárzellert és a póréhagymát.
2. A kókuszvajon pirítsuk meg őket, majd sóval és vegamixszel ízesítsük. Melegítsük elő a sütőt 180°-ra.
4.
Készítsük el a tölteléket: vágjuk apró kockákra a paprikát és a fokhagymát. A paprikát pirítsuk meg kevés olajon, de a fokhagymát csak a
végén adjuk hozzá, hogy ne veszítse el az ízét. Sózzuk.

6. Előmelegített sütőben 180°-on kb 50 percig süssük (tűpróbáig). Ha kezdene nagyon megpirulni a teteje, borítsuk le alufóliával.
Köretként a krumplipüré a legjobb választás.
Forrás: a recept alapjául ez szolgált
Megjegyzések
Megjegyzés küldése