Vegán répatorta

A húgom nálunk töltött néhány napot az elmúlt hetekben, és egyik nap, amikor hazaértem, nagyon jó illatok szálltak a konyhában. Répatortát sütött! Igazán finom lett, így az én receptjeim közé is fölteszem. :)
A receptet Steiner Kristóftól nézte ki, innen:
http://steinerkristofreceptjei.blog.hu/2012/02/04/repatorta_vegan_sajtkremmel


hozzávalók:
2 csésze liszt
1 csésze cukor (fele barna nádcukor, fele sima kristálycukor)
1 csipet só
1 csomag sütőpor
egy kevés fahéj és szerecsendió
2 nagyobb répa apróra reszelve
egy marék aszalt áfonya
egy marék dió összetörve
fél csésze olaj
egy csésze narancslé
3 ek porcukor
pár csepp citromlé

elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. A száraz alapanyagokat keverd össze egy nagy tálban, egy kisebben pedig a nedveseket. Öntsd össze őket, majd jól keverd át. Ha túl száraz, adj hozzá még egy kis narancslevet. Olyan állagúnak kell lennie, mint a hummusznak, ne nagyon folyjon. Bélelj ki sütőpapírral egy tortaformát, és öntsd bele a masszát.
3. Süsd kb 40 percig, de 30 perc után már ellenőrizd, hogy nem pirul-e nagyon a teteje. Ha igen, takard le alufóliával. Ne tartsd hosszan nyitva a sütőt, mert kihűl. :)
4. Szedd ki a papír kilógó fülénél fogva a formából, és tedd rácsra hűlni. Mikor meghűlt valamennyire, borítsd a tenyeredbe, és a másik kezeddel húzd le az aljáról a papírt, és tedd egy tortatálra, vagy nagy tányérra.
5. A porcukorba cseppents pár csepp citromlevet és egy kiskanál vizet, és keverd össze, de vigyázz, ne legyen nagyon folyós, mázszerű legyen. Ha kihűlt a torta, csak akkor tedd rá, különben leolvad róla.
6. Díszítsd dióval.

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések