Kalács mákkal

Ennek a kalácsnak megint van egy kis köze Edit kolléganőmhöz. :) Elmesélte, hogy a férje mostanában többször is sütött kalácsot. Úgy, hogy a tésztából kis gombócokat szaggatott ki, és mákba, dióba forgatta. A gombócokat aztán egy tepsibe helyezte, egymás mellé, egymásra - hogy kalács formája legyen. Aztán meglocsolta egy kis mézzel, és szépen megsütötte.
Én most csak mákba forgattam a tésztalabdákat, és a méz kimaradt, mert csak később jutott eszembe. De így is nagyon jól sikerült. A tészta receptje nálam a szokásos, jól bevált volt, de azért leírom.

hozzávalók: 
3 dkg élesztő
3 dl növényi tej
10 dkg langyos kókuszvaj
50 dkg liszt
6 ek cukor
csipet só
néhány ek mák 

elkészítés: 
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben.
Közben összekeverjük a lisztet a cukorral, sóval, majd hozzáadjuk az élesztőt is. Apránként az olajat is hozzáadjuk, jól összedolgozzuk.
Kitépkedünk belőle ökölnyi adagokat a fent leírtak szerint, kelesztjük egy órát, majd 180°C-on megsütjük kb 30 perc alatt.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések