Karobos kalács

Ezt a kalácsot még hónapokkal ezelőtt készítettük, csak valahogy még mindig nem osztottam meg.
Nagyon egyszerű, a "különlegessége" az eddigiekhez képest, hogy kis gombócokból áll. Gyönyörűen megkeltek, szép lett. :)

A kalács receptje a kedvenc, szokásos:

hozzávalók:
3 dkg élesztő
3 dl növényi tej
10 dkg lágy kókuszvaj
50 dkg liszt (10 dkg teljes kiőrlésű + 40 dkg sima)
6 ek cukor
csipet só 
 
elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben. Közben összekeverjük a liszteket a cukorral, sóval, majd hozzáadjuk az élesztőt is. A tésztát összegyúrjuk, és apránként adagoljuk hozzá az olajat. Ha mindet hozzákevertük, kis gombócokat veszünk ki a tésztából, amiket karobporba forgatunk, majd egymás mellé tesszük a tepsibe. Kelesztjük 30 percig, majd 180°C-on kb 30 perc alatt átsül a tészta.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések