Padlizsános tészta

Még a nyár elején fedeztem föl Magdinak ezt a receptjét, és azóta már többször el is készítettem ezt a tésztát. Gyors, egyszerű, könnyű nyári étel. :)

hozzávalók:
2 padlizsán
2 paprika (fehér vagy piros)
30 dkg (1 doboz) tofu
1 ek fokhagyma granulátum
6-8 evőkanál sörélesztőpehely
6-8 evőkanál olaj
50 dkg durum száraztészta (szélesmetélt vagy spagetti)

elkészítés:
A tésztát sós, olajos vízben 10 perc alatt kifőzzük. A padlizsánt és a paprikát megmossuk, és zöldséggyaluval vékony csíkokra, a tofut pedig kockákra vágjuk. Egy tepsibe tesszük a legyalult padlizsánt és paprikát, olajjal meglocsoljuk, és alufóliával letakarva kb 15 perc alatt puhára pároljuk. Ha kész, sózzuk, hozzáadjuk a fokhagyma granulátumot és a sörélesztő pelyhet, és összekeverjük a tésztával. Pár percre visszatesszük a sütőbe.
Kovászos uborkával tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések