Pizzás csiga
Be kell vallanom, nagyon szeretem a hipermarketekben kapható pizzás csigát. Persze mindig alaposan át kell olvasni az összetevőit... és jobb csak ritkán elcsábulni...
Viszooont sikerült nagyon hasonlót sütnöm itthon, ismert, vállalható összetevőkből! Lássuk, hogyan.
hozzávalók:
3 dl növényi tej
5 dkg élesztő
60 dkg liszt
10 dkg olvasztott margarin
só
a szószhoz:
2 dl jó minőségű ketchup (akár házi, de nekem most Heinz volt itthon)
1 ek pizza fűszerkeverék
tofu - elhagyható
tetejére szezámmag - elhagyható
elkészítés:
A tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összekeverjük a liszttel és a margarinnal, sózzuk.
A kapott lágy tésztát kb 40 percig kelesztjük.
Az idő elteltével a tésztát két részre osztjuk, lisztezett deszkára kinyújtjuk az egyiket (a másikkal ugyanezt ismételjük majd meg). Én hosszú vékony alakúvá formáztam, hogy nagyobb csigákat kapjak eredményül.
A ketchupot összekeverjük a pizza fűszerrel, és ezzel kenjük meg a tésztát. Tofut is reszelhetünk, és azzal is megszórhatjuk. Ezután föltekerjük és éles késsel fölszeleteljük, karikázzuk. Azért fontos, hogy a kés éles legyen, mert akkor lesz szép a csiga, kevésbé mázgálódik el a töltelék.
A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és megszórjuk szezámmaggal.
(Megkenhetjük tojással, ha valakinek nem probléma, hogy nem vegán.)
(Megkenhetjük tojással, ha valakinek nem probléma, hogy nem vegán.)
Még kelesztjük kb 20 percig.
Ezután 200°C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt átsülnek.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése