Vegetáriánus diókolbász (szójával)

A másik diókolbászhoz képest ennek előnye, hogy könnyebben formázható és gyorsabban elkészül, hiszen csak ki kell sütni. Ízre számomra mindkettő tökéletes.



hozzávalók:
4 tojás
10 dkg szójagranulátum
2 kk ételízesítő
4 gerezd fokhagyma
2 kk köménymag
10 dkg darált dió
4 ek búzadara
2 kk pirospaprika
1,5 - 2 dl víz



elkészítés:
A tojásokat felverjük, majd hozzáadjuk a búzadarát, pirospaprikát, és állni hagyjuk.
A szóját felöntjük ételízesítős vízzel, és lassú tűzön 1-2 percig kavargatjuk - amíg elszívja a vizet.
Beletesszük a köményt, a diót és a fokhagymát, majd összeöntjük a tojással és alaposan összekeverjük.
Vizes kézzel hengereket formázunk és forró olajban kisütjük őket.
Kenyérfeltétként, főzelékek mellé vagy húsból készült fasírt helyett fogyasztható.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések