Tofus tepsis burgonya - gluténmentes, vegán
Ismét egy gyors ebédet hoztam :)
A mennyiségeket nehéz pontosan megadni, a krumpli és tofu arányát mindenki a saját ízlese szerint alakíthatja.
tofu - natúr, sós, füstölt vagy marinált
Krumpli
Olaj
Só, bors (én a borsot a pici miatt kihagyom)
Pirospaprika
A tofut kockákra vágjuk. Én kb 1x 1.5x 1.5 cm-es darabokra vágtam, tehát nem teljesen apróra, de nem is hagytam nagyban. Tepsibe tesszük, meglocsoljuk némi olajjal, megforgatjuk benne, és sütőben 200 fokon időnként átkeverve pirítjuk.
Közben a krumplit megpucoljuk, és szintén kockákra vágjuk. Ha a tofunak szinte minden oldala pirult már, akkor hozzákeverjük, sózzuk, pirospaprikával is megszórjuk és alufólia alatt 180 fokon sütjük, amíg a krumpli megpuhul. Ha ez megvan, levesszük a tetejéről a fóliát, hogy piruljon a krumpli is.
Salátával tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése