Zabpelyhes lecsó - gluténmentes, vegán


 

Az ötlet nem tőlem, hanem kedves vegán séf barátunktól származik, aki egy túrázós hétre szeretett volna kitalálni egy laktató és egyszerűen elkészíthető ételt.

Évek óta szívesen készítem. Amikor először ettük, akkor bográcsban főztük. Fantasztikus volt. :)

Az arányokat per fő adom meg az egyszerűség kedvéért. 

Tehát személyenként szükséges:

1 nagy paprika

1 nagy paradicsom

1 fej hagyma

1-2 gerezd fokhagyma

4-5 dkg (nagyszemű) zabpehely 

Olaj

Só 


A zabpelyhet tepsibe szórva épp egy picit pirítjuk meg.

A lecsó elkészítése azt gondolom, mindenki számára ismert: a hagymát felaprítjuk, megpirítjuk olajon, majd hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, együtt is pirítjuk, jöhet hozzá a paradicsom, só.

A zabpelyhet a legvégén adjuk hozzá, amikor minden puhára főtt. Néhány percig együtt főzzük őket, hogy az is megpuhuljon. 

És ezzel készen is vagyunk. :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések