Kapros tepsis burgonya (gluténmentes)


Gyerekkorom nagy kedvence, és végül sikerült tejtermék felhasználása nélkül elkészítenem! Az eredeti recept szerint anyukám elmondása alapján önálló vegetáriánus fogasként is megállja a helyét salátával, de mi általában fasírt mellé fogyasztjuk. Aki szereti a kaprot, nem fog csalódni! :)

Kb 1.5 kg krumplit megfőzünk héjában, majd meghámozzuk és kb fel cm vastag karikákra vágjuk - de a vastagság ízlés dolga. Anyukám általában vastagabbra vágta.

360 g natúr tofut (de lehet ízesített is, ha nem tul intenziv a fűszerezése) kevés vízzel és sóval, 2 kisebb fej hagymával, 4-5 tojással és kevés olajjal simára turmixolunk.

Rengeteg kaprot teszünk hozzá - mivel most friss nem volt, egy csomag szárítottat használtam.

Ezt az öntetet locsoljuk a krumplira.

Egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal, beleteszünk egy sor krumplit, öntünk rá a szószból, jön újabb sor krumpli, majd szósz, míg elfogy mindkettő.

Alufóliával lefedve sütjük kb 220 fokon, míg kezdenek összesülni. Végül levesszük a fóliát és kicsit megpirítjuk a tetejét.



Csodás illat fogja belengeni a konyhát, megéri kipróbálni. :)




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések