Kókuszkocka, avagy kókuszba forgatott

 


Kókuszba forgatott süti, ahogy a mi családunk készítette gyerekkoromtól kezdve (igaz, igaz, az rendes tejtermékekkel készült, én nem azt használok). 
Annyira szeretem!

Hozzávalók:
20 dkg cukor
1 tojás
5 dkg kókuszolaj/margarin 
2-3 ek méz
2 dl növényi tej vagy víz 
30 dkg liszt
Fél csomag sütőpor

25 dkg cukor
20 dkg kókuszolaj/margarin
5 ek kakaópor
10-12 ek növényi tej/víz
(3 ek rumaroma)

A cukrot a tojással, a margarinnal és a mézzel gőz fölött felverjük, majd hozzákeverjük a lisztet a sütőporral és a tejjel. Ez lesz a tészta, amit sütőpapírral kibélelt tepsiben 200 fokon 15-20 percig sütünk. (Én egy 20x30 cm-es tepsiben sütöttem meg.)
Amikor elkészült, picit hagyjuk hűlni, majd darabokra vágjuk és a következő mázban forgatjuk meg:
A cukrot a margarinnal, a kakaóporral, a tejjel (és a rumaromával) felmelegítjük, de nem forraljuk. Egy elég sűrű csokoládés szószt kell kapnunk. Ebbe forgatjuk bele a tésztadarabokat, majd kókuszban forgatjuk meg. Ha esetleg időközben a máz kihűl, kicsit melegítünk rajta.
Frissen is ehetjük, de jobb megvárni, hogy megszikkadjon.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések