Nyári vegán szendvicskrém
Egyik este kb 10 perc alatt, na jó, legyen 15, összedobtam vacsorára ezt az igazi nyári kencét - abból, ami volt itthon.
1 fej hagyma
1 paprika
2 nagyobb paradicsom
1 nagy evőkanál kókuszzsír
Kevés fokhagyma van fokhagymapor
Só, csipet bors és őrölt pirospaprika
A kókuszzsírt melegíteni kezdtem egy serpenyőben, és rátettem pirulni az összevágott hagymát, majd a fokhagymát.
Sóztam, majd a paprikát és paradicsomot is összevágtam, és hozzáadtam. Kevés borssal meghintettem, és jó puhára főztem a zöldségeket, hagytam kicsit pirulni is.
Ezután kiszedtem egy magasabb falú, keskeny hengeres edénybe, amiben a botmixerrel simára tudtam dolgozni.
Abban az áldásban van részünk, hogy kertből szedett paradicsomot is szelhettünk mellé, ezenkívül házi kiflivel ettük, aminek a receptjét szintén nemsokára megírom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése