Mogyorókrémes kókusztorta


Ez a kismérerű torta készült a nagyfiam szülinapjára. Az egyik kedvenc kombinációnk - kókusz és csokoládé, bár a csoki épp csak megjelent :)


Piskóta - 18 cm átmérőjű, 4 tojásból 

4 tojás

4 ek víz

18 dkg cukor

18 dkg liszt

1/2 csomag sütőpor 

Csipet só 


Krém:

Nutella vagy bármilyen csokis mogyorókrém


0.5 liter növényi tej

2 csomag vaníliás pudingpor

200 ml Meggle növényi habtejszín

60 g fehércsokoládé 

80 g kókuszreszelék

50g cukor


Díszítés ízlés és fantázia szerint - nálam fehér színű csokoládék (Kinder Bueno, KitKat és KitKat chunky), ezenkívül Raffaello golyók kerültek a tetejére.



A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra.

A piskóta sütéssel kezdjük: ketté választjuk a tojásokat, a fehérjét csipet sóval (robotgép segítségével) kemény habbá verjük.

A sárgáját a vízzel és a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a sütőport. Óvatosan keverve a fehérjéhez adagoljuk. 

Végül a lisztet adjuk hozzá,  de szintén óvatosan, hogy ne törjön össze a hab.

Sütőpapírral bélelt 18 cm átmérőjű kerek tortaformába öntjük a tésztát, és 15 percig 180 fokon sütjük. Ezután levesszük a hőmérsékletet 150 fokra, és úgy sütjük tovább még 10-15 percig. 

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült -e. 15-20 percig még a sütőben hagyhatjuk, utána szedjük ki sütőrácsra, hogy kihűljön.


A krém a nemrég készült kókuszos süti receptje alapján állt össze: a 2 pudingporból a tejjel pudingot főzünk, majd hozzáadjuk a csokit, a cukrot, a tejszínt, és a kokuszt. Robotgéppel simára dolgozzuk. Végül egy éjszakát állhat a hűtőben, hogy elnyerje a krém állagot.

Másnap összeállítjuk a tortát: a piskótát vízszintesen 3 részre vágjuk. Megkenjük az alsó két lap tetejét mogyorókrémmel, erre megy rá a kókuszos krém. Végül a tortát körbe burkoljuk a maradék kókuszos krémmel. Majd pedig díszítjük.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések