Raffaello szelet


Ez a süti ugyan tartalmaz fehércsokoládét, így nem vegán, de abbahagyhatatlan. Könnyű, krémes, habos, és nagyon kókuszos. (Valahol kapható vegán fehércsoki, de én még sosem találkoztam vele.)

Itt találtam a receptet, és amennyire tudtam, veganizáltam. Próbáltam vajas keksz helyett szimpla háztartási keksszel is, úgy is finom lett. ;)

https://www.szotyicreations.hu/raffaello-szelet/


0.5 liter növényi tej

2 csomag vaníliás pudingpor

200 ml Meggle növényi habtejszín

60 g fehércsokoládé 

80 g kókuszreszelék

Kb 50g cukor

3 ek kókusz aroma - nekem nem volt és nem is találtam, így volt, hogy kihagytam, és volt, hogy vanília aromát tettem bele


Kb 300g vajas keksz vagy háztartási keksz


a tetejére kókuszreszelék, esetleg mandulaforgács


400m tejből és a 2 csomag pudingporból főzz sűrű krémet. Tedd át egy tálba, add hozzá a fehércsokit és a cukrot, majd öntsd fel a maradék tejjel, a kókuszaromával, és a tejszínnel. Keverd rorbotgéppel simára, végül forgasd bele a kókuszreszeléket is. Takard le fóliával és tedd hűtőbe kb 1 órára/vagy egész éjszakára.

Állítsd össze a sütit: alulra tégy egy réteg kekszet, erre jöhet a krém 1/3 része. Majd keksz, és krém, és ismét keksz és krém. A tetejét szórd meg kókuszreszelékkel, és letakarva ismét tedd vissza a hűtőbe, minimum 10 órára, hogy a keksz megpuhulhasson.

Tálaláskor szórd meg kókuszreszelékkel vagy pirított mandulaszeletekkel.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések