Raffaello szelet
Ez a süti ugyan tartalmaz fehércsokoládét, így nem vegán, de abbahagyhatatlan. Könnyű, krémes, habos, és nagyon kókuszos. (Valahol kapható vegán fehércsoki, de én még sosem találkoztam vele.)
Itt találtam a receptet, és amennyire tudtam, veganizáltam. Próbáltam vajas keksz helyett szimpla háztartási keksszel is, úgy is finom lett. ;)
https://www.szotyicreations.hu/raffaello-szelet/
0.5 liter növényi tej
2 csomag vaníliás pudingpor
200 ml Meggle növényi habtejszín
60 g fehércsokoládé
80 g kókuszreszelék
Kb 50g cukor
3 ek kókusz aroma - nekem nem volt és nem is találtam, így volt, hogy kihagytam, és volt, hogy vanília aromát tettem bele
Kb 300g vajas keksz vagy háztartási keksz
a tetejére kókuszreszelék, esetleg mandulaforgács
400m tejből és a 2 csomag pudingporból főzz sűrű krémet. Tedd át egy tálba, add hozzá a fehércsokit és a cukrot, majd öntsd fel a maradék tejjel, a kókuszaromával, és a tejszínnel. Keverd rorbotgéppel simára, végül forgasd bele a kókuszreszeléket is. Takard le fóliával és tedd hűtőbe kb 1 órára/vagy egész éjszakára.
Állítsd össze a sütit: alulra tégy egy réteg kekszet, erre jöhet a krém 1/3 része. Majd keksz, és krém, és ismét keksz és krém. A tetejét szórd meg kókuszreszelékkel, és letakarva ismét tedd vissza a hűtőbe, minimum 10 órára, hogy a keksz megpuhulhasson.
Tálaláskor szórd meg kókuszreszelékkel vagy pirított mandulaszeletekkel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése