Gluténmentes diókolbász (szójamentes)
Az utóbbi időben már csakis sütőben, sütőformában készítem a diókolbászt, így gyorsabb és egészségesebb is. Anyukám ötlete nyomán. :)
A búzadarát kukoricadarával helyettesítve pedig gluténmentes is lesz a kolbászunk.
Hozzávalók:
5 tojás
8 evőkanál kukoricadara
1 fej fokhagyma apróra vágva vagy reszelve/ fokhagymapor
3 evőkanál ételízesítő
2 kiskanál pirospaprika (lehet füstölt is)
2 kiskanál majoranna
20 dkg darált dió
1 dl víz
3 evőkanál olaj
Elkészítés:
A tojásokat jól felverjük és hozzáadjuk a darát. Miután jól összekevertük, állni hagyjuk - minimum 1 óráig, de akár egész éjjel.
Ezután összekeverjük a többi hozzávalóval.
Szilikonos/sütőpapírral bélelt őzgerinc vagy püspökkenyér formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 40 percig sütjük. Tűpróbával érdemes ellenőrizni, hogy a közepe se legyen lágy.
Felszeletelve szendvicsbe vagy főzelékhez feltétként is szuper.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése