Gluténmentes diókolbász (szójamentes)

Az utóbbi időben már csakis sütőben, sütőformában készítem a diókolbászt, így gyorsabb és egészségesebb is. Anyukám ötlete nyomán. :)

A búzadarát kukoricadarával helyettesítve pedig gluténmentes is lesz a kolbászunk.


Hozzávalók:

5 tojás

8 evőkanál kukoricadara 

1 fej fokhagyma apróra vágva vagy reszelve/ fokhagymapor

3 evőkanál ételízesítő

2 kiskanál pirospaprika (lehet füstölt is)

2 kiskanál majoranna

20 dkg darált dió

1 dl víz

3 evőkanál olaj


Elkészítés:

A tojásokat jól felverjük és hozzáadjuk a darát. Miután jól összekevertük, állni hagyjuk - minimum 1 óráig, de akár egész éjjel.

Ezután összekeverjük a többi hozzávalóval.

Szilikonos/sütőpapírral bélelt őzgerinc vagy püspökkenyér formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 40 percig sütjük. Tűpróbával érdemes ellenőrizni, hogy a közepe se legyen lágy.

Felszeletelve szendvicsbe vagy főzelékhez feltétként is szuper.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések