Dinsztelt lilakáposzta

 


A dinsztelt lilakáposzta az az étel, aminek mindig van helye az asztalon, pláne karácsonykor. Közös kedvencünk :) Hagymás tört krumplival és pirított tofuval készült legutóbb, de az ünnepekre is készül egy nagyobb adag majd.


Kb 1 kg káposzta

2 fej hagyma

3 ek cukor

1 kiskanál őrölt kömény

5 ml só

3 ek ecet 

Ha szükséges, még 2.5 ml só 


A hagymát felaprítjuk és megdinszteljük kevés olajon, raszórjuk a cukrot, ami így kellemesen karamellizálódik. Hozzáadjuk a káposztát, fűszerezzük, majd fedő alatt a saját levében pároljuk. Ha szükséges, persze adjunk hozzá kevés vizet, ne engedjük leégni. Időnként keverjük át.

Amikor megpuhult, hozzáadjuk az ecetet, és ha szükséges, még egyszer sózzuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések