Dinsztelt lilakáposzta
A dinsztelt lilakáposzta az az étel, aminek mindig van helye az asztalon, pláne karácsonykor. Közös kedvencünk :) Hagymás tört krumplival és pirított tofuval készült legutóbb, de az ünnepekre is készül egy nagyobb adag majd.
Kb 1 kg káposzta
2 fej hagyma
3 ek cukor
1 kiskanál őrölt kömény
5 ml só
3 ek ecet
Ha szükséges, még 2.5 ml só
A hagymát felaprítjuk és megdinszteljük kevés olajon, raszórjuk a cukrot, ami így kellemesen karamellizálódik. Hozzáadjuk a káposztát, fűszerezzük, majd fedő alatt a saját levében pároljuk. Ha szükséges, persze adjunk hozzá kevés vizet, ne engedjük leégni. Időnként keverjük át.
Amikor megpuhult, hozzáadjuk az ecetet, és ha szükséges, még egyszer sózzuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése