Palacsinta
Ez az adag kb 15 óriáspalacsintára vagy 30 normál méretű palacsintára elég.
Annak
ellenére, hogy tojás- és tejmentes, nem szárad ki, és (nem vegán)
barátaink szerint nem lehet észrevenni, hogy ez nem "az igazi". :)
hozzávalók:
55dkg liszt
5 dkg/2 nagy ek zabpehelyliszt
8 dkg kukoricaliszt (ez adja meg a színét, helyettesíthető pl sima liszt és zabpehelyliszt keverékével)
3 ek cukor
csipet só
1 csomag van.cukor (ki is maradhat)
kb 1,5 liter (elég sűrű lesz a tészta, ahogy
áll, mert beszívja a zab a vizet, ezért szoktam sütés előtt leellenőrizni az állagát)
3 ek olaj
elkészítés:
A
hozzávalókat csomómentesre keverjük, és állni hagyjuk. (Attól függően,
mennyire vagyunk éhesek: ha lehet, legalább negyed órára, de az egy óra
hossza pihentetés az optimális.) Utána pedig a szokásos módon, serpenyőben kisütjük, lekvárral, gyümölcsökkel, vagy más töltelékkel tálaljuk.
tipp: Ha a tésztába nem teszünk cukrot (egyébként sem mindenki szokott), akkor sós töltelékkel is ehetjük.
A képeken a mi sós változatainkból is látható kettő.
(És egy másik tipp: ha a tésztát este bekeverjük, hűtőbe tesszük, és reggel kisütjük, biztosan mindenkinek megjön majd a kedve a reggelihez ;))
(És egy másik tipp: ha a tésztát este bekeverjük, hűtőbe tesszük, és reggel kisütjük, biztosan mindenkinek megjön majd a kedve a reggelihez ;))
Karobpöttyös :)
(lekváros)
Lekváros - körtés - tejszínhabos
(még összehajtogatás előtt)
Paradicsomos - tofus - avokádós - ketchupos
(még összehajtogatás előtt)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése