Epres-krémes-palacsinta
Egyik este ez volt a vacsoránk. Amilyen egyszerű, olyon finom. :)
hozzávalók: kb 15 darabhoz
a palacsintához:
27 dkg liszt
3 dkg zabpehelyliszt
4 dkg kukoricaliszt
1,5 ek cukor
csipet só
8 dl növényi tej vagy víz
1,5 ek olaj
a pudinghoz:
1 cs. vaníliás pudingpor
fél liter növ. tej
édesítés ízlés szerint
eperlekvár
díszítésnek pár szem (fagyasztott) eper
elkészítés:
Ahogy írtam, nagyon egyszerű. A palacsintákat a szokásos módon megsütjük: a hozzávalókat csomómentesre keverjük, ha van időnk, állni nagyjuk fél-egy órára. Majd teflonos serpenyőben kisütjük őket.
A pudingot is elkészítjük - én egyszerre keverem össze az összes hideg tejet a pudingporral és a cukorral, majd összeforralom, és kész.
A kisült palacsintákat jól megkenjük eperlekvárral, majd félbehajtjuk, és ismét félbehajtjuk - így szép háromszög formájú lesz. Leöntjük a vaníliás krémmel, eperrel díszítjük, és lehűtjük.
Ezt követően tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése