Eperjégkrém házilag
Nagyon egyszerűen készíthetünk otthon jégkrémet friss gyümölcsből színezékek, aromák nélkül. Csak forma kell hozzá, amiben megdermed (pl. műanyag pohár), és pálcika - ami akár a korábban megvásárolt jégkrémek pálcikájának újrahasznosulása is lehet.
hozzávalók: 12 db-hoz
fél kg eper
1 nagy ek méz (lehet több is)
1 dl víz
elkészítés:
Az epret megmossuk és leszedjük a szárát, levelét. Botmixer segítségével összeturmixoljuk, közben hozzáadjuk a vizet és a mézet. Ha teljesen krémes, folyékony állagú lett, kiadagoljuk a jégkrémformába. Beletesszük a pálcikát, és jó néhány órára mélyhűtőbe rakjuk.
Fogyasztás előtt egy kis meleg vizet engedjünk a forma külsejére, hogy kiengedjen annyira, hogy kicsússzon belőle a jégkrém.
Én pár száz Forintért (<500 Ft) vettem a formákat, ami szerintem azért praktikus, mert a pálcikát könnyen beleilleszthetjük, ahogy a képen is látható, a formát és a pálcikát is számtalanszor használhatom. A mélyhűtőben is egyszerűen tárolható.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése