Vegetáriánus diókolbász (szójamentes)


      



 






"Családi recept", a férjem nagy kedvence. Azért szeretem, mert szendvicshez és főzelék vagy más köret mellé feltétként is nagyon finom. Fehérjedús.
Én egyszerűsítettem az immár 30 éves recepten, azaz a sütési módon - nem utólag teszek vizet a sütőolajba, hanem a fasírtba teszem, és így is szuper jól megpuhul a gríz.


Hozzávalók:
5 tojás
8 evőkanál búzadara 
1 fej fokhagyma apróra vágva vagy reszelve
3 evőkanál ételízesítő
2 kiskanál pirospaprika
2 kiskanál majoranna
20 dkg darált dió
1 dl víz
1 evókanál olaj + kb fél liter olaj a sütéshez
(füstölt tofu vagy sajt, köménymag - opcionális)

Elkészítés:
A tojásokat jól felverjük és hozzáadjuk a grízt. Miután jól összekevertük, állni hagyjuk - minimum 1 óráig, de akár egész éjjel.

Hozzáadjuk a fokhagymát, ételízesítőt, pirospaprikát, majorannát, darált diót, a vizet, és alaposan összekeverjük. (Ha teszünk bele füstölt tofut/sajtot vagy köménymagot is, azt is most keverjük bele.)
1 evőkanál olajat is adjunk hozzá, úgy könnyebben formázható.
8-10 cm hosszú kolbászkákat sodrunk a masszából.

Egy nagyobb lábosba bőven tegyünk fel olajat melegedni. Ha már serceg, amikor a kolbászt beletesszük, akkor jó. Mindkét oldalát süssük pirosra, majd  szedjük a kolbászokat háztartási papírtörlőre.

Próbáljuk meg kivárni, hogy kicsit hűljön, és csak azután tálaljuk. :)


Megjegyzések

  1. Koszonom szepen !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs mit, örülök ha tetszik és ízlik :)

      Törlés
  2. Köszönöm szépen a receptet.
    Még ma elkészítem

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik, ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések