Vegetáriánus diókolbász (szójamentes)
Én egyszerűsítettem az immár 30 éves recepten, azaz a sütési módon - nem utólag teszek vizet a sütőolajba, hanem a fasírtba teszem, és így is szuper jól megpuhul a gríz.
Hozzávalók:
5 tojás
8 evőkanál búzadara
1 fej fokhagyma apróra vágva vagy reszelve
3 evőkanál ételízesítő
2 kiskanál pirospaprika
2 kiskanál majoranna
20 dkg darált dió
1 dl víz
1 evókanál olaj + kb fél liter olaj a sütéshez
(füstölt tofu vagy sajt, köménymag - opcionális)
Elkészítés:
A tojásokat jól felverjük és hozzáadjuk a grízt. Miután jól összekevertük, állni hagyjuk - minimum 1 óráig, de akár egész éjjel.
Hozzáadjuk a fokhagymát, ételízesítőt, pirospaprikát, majorannát, darált diót, a vizet, és alaposan összekeverjük. (Ha teszünk bele füstölt tofut/sajtot vagy köménymagot is, azt is most keverjük bele.)
1 evőkanál olajat is adjunk hozzá, úgy könnyebben formázható.
8-10 cm hosszú kolbászkákat sodrunk a masszából.
1 evókanál olaj + kb fél liter olaj a sütéshez
(füstölt tofu vagy sajt, köménymag - opcionális)
Elkészítés:
A tojásokat jól felverjük és hozzáadjuk a grízt. Miután jól összekevertük, állni hagyjuk - minimum 1 óráig, de akár egész éjjel.
Hozzáadjuk a fokhagymát, ételízesítőt, pirospaprikát, majorannát, darált diót, a vizet, és alaposan összekeverjük. (Ha teszünk bele füstölt tofut/sajtot vagy köménymagot is, azt is most keverjük bele.)
1 evőkanál olajat is adjunk hozzá, úgy könnyebben formázható.
8-10 cm hosszú kolbászkákat sodrunk a masszából.
Egy nagyobb lábosba bőven tegyünk fel olajat melegedni. Ha már serceg, amikor a kolbászt beletesszük, akkor jó. Mindkét oldalát süssük pirosra, majd szedjük a kolbászokat háztartási papírtörlőre.
Próbáljuk meg kivárni, hogy kicsit hűljön, és csak azután tálaljuk. :)
Koszonom szepen !
VálaszTörlésNincs mit, örülök ha tetszik és ízlik :)
TörlésKöszönöm szépen a receptet.
VálaszTörlésMég ma elkészítem
Nagyon tetszik, ki fogom próbálni!
VálaszTörlés