Tejmentes sós rúd
Ez a sós gyerekkorom kedvence. Sajnos ma már nem a nagyim süti, hanem anyukám vagy én. De mindenképp megismertetjük a fiatalabb generációval. :)
40 dkg liszt
25 dkg margarin
2 ek 10%-os ecet
7 ek hideg víz
A fentieket összedolgozzuk, só nem kell a tésztába! 8 órát vagy egy éjszakát hűtőben pihentetjük.
A tésztát kinyújtjuk kb 3 mm vékonyra, tetejét megkenjük tojással és alaposan megszórjuk sóval (a sószóró jó szolgálatot tesz). 3-5 mm vékony csíkokra vágjuk (lehet derelyeszaggatóval), és 180 fokra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt megsütjük. Nem kell nagyon barnának lenniük, viszont vigyázzunk, amikor kiszedjük a tepsiből, mert törékeny.
Aztán vigyázzunk arra is, hogy ne faljuk föl azonnal mindet, érdemes lehet rögtön két adagot készíteni. :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése