Vega ovis ebéd: tökleves, tojásos nokedli, saláta
Ez is egy kedvenc, bár a kép már nem mostani. Sajnos nem jut úgy időm a blogolásra, mint terveztem...
Szóval a töklevesről már írtam itt.
A tojásos nokedli pedig hagyományosan készült fél kiló lisztből:
0.5 kg liszt
2 tojás (de 1 tojás is összefogja)
0.5 ek só
4.5 dl víz
Csomómentesre szépen kikeverjük a masszát, majd mindenki a neki tetsző módon szaggatja- kiskanállal, késsel vagy nokedliszaggatóval. Én az utóbbit választom rendszerint.
Ha feljöttek a víz tetejére, még egy percig főzzük, majd leszűrjük. Kevés olajjal keverjük át, hogy ne tapadjanak össze.
7-8 tojást felverünk sóval, illetve lehet fűszerezni kedvünk szerint petrezselyemmel, borssal stb.
Serpenyőbe olajat öntünk, melegítjük, beleöntjük a tojást, párszor átkeverjük, majd hozzáadjuk a nokedlit. Alaposan kevergessük, hogy mindenhol legyen tojásos a nokedli. Salátával tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése