Rántott zabpehely szelet (vegán)



Ez a feltét nekem új volt, pedig a szakácskönyv, amiben benne van, jó rég megvan már. Nagyon finom ez a szelet, majdnem, mint egy boltban készen kapható termék. De annál sokkal jobb, hiszen tudom, mit tartalmaz, és jóval olcsóbb is. Hogy mit tartalmaz? Fő összetevője a zab, ami tápláló és egészséges.

15 dkg zabpehely
2 gerezd fokhagyma vagy fokhagymapor
Ételízesítő
A panírhoz liszt, só, víz, morzsa

A zabpelyhet az ételezesítővel és a fokhagymával fűszerezzük, és kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük. Lényegében egy sűrű, sós zabkását készítünk. Amikor már nehéz kavargatni, akkor levesszük a tűzről és még forrón egy tálcára öntjük. Kanállal körülbelül egy centiméter vastagra simítjuk, majd hagyjuk kihűlni. Akár hűtőbe is tehetjük és folytathatjuk a munkát másnap.

Szeletekre vágjuk, amiket bepanírozunk. Egy hamis palacsintatésztát készítünk lisztből, sóból és vízből: ebbe a tésztába mártjuk az összeállt szeleteket. Zsemlemorzsába forgatjuk, ezután kisüthetjük akár tepsiben,akár hagyományos módon olajban.


Húsevő ismerősöknek is ízlett, a gyerekeim is kérték, hogy máskor is készítsek.
Próbáltam panirozás nélkül, simán morzsába forgatni a szeleteket és úgy kisütni, úgy is finom volt.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések