Rántott zabpehely szelet (vegán)
15 dkg zabpehely
2 gerezd fokhagyma vagy fokhagymapor
Ételízesítő
A panírhoz liszt, só, víz, morzsa
A zabpelyhet az ételezesítővel és a fokhagymával fűszerezzük, és kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük. Lényegében egy sűrű, sós zabkását készítünk. Amikor már nehéz kavargatni, akkor levesszük a tűzről és még forrón egy tálcára öntjük. Kanállal körülbelül egy centiméter vastagra simítjuk, majd hagyjuk kihűlni. Akár hűtőbe is tehetjük és folytathatjuk a munkát másnap.
Szeletekre vágjuk, amiket bepanírozunk. Egy hamis palacsintatésztát készítünk lisztből, sóból és vízből: ebbe a tésztába mártjuk az összeállt szeleteket. Zsemlemorzsába forgatjuk, ezután kisüthetjük akár tepsiben,akár hagyományos módon olajban.
Húsevő ismerősöknek is ízlett, a gyerekeim is kérték, hogy máskor is készítsek.
Próbáltam panirozás nélkül, simán morzsába forgatni a szeleteket és úgy kisütni, úgy is finom volt.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése